Veel verhalen

Boeken

Geluksgids

Wat maakt jou echt blij en gelukkig? Ontdek het met de Gelukgids! 

In deze Gelukgids beschrijft Evelien van Dort zes routes naar een gelukkig gevoel, zoals vriendschap, sporten, gezond eten, maar ook jezelf accepteren en ontdekken waar je goed in bent. En wat kun je doen als je verdrietig of chagrijnig bent? De kinderen in dit boek vertellen over hun ervaringen, geven je handige tips en delen grappige en blije weetjes. Ook staan er simpele doe-opdrachten in. Dit boek helpt jou om beter om te kunnen gaan met stressvolle, saaie of moeilijke momenten. Vul je rugzak met dat wat bij jou past, en vind zo de route naar je eigen geluk. De grappige illustraties van Suus van den Akker zijn leuk en vrolijk! 


Bestellen

Geheimen op stal

Finn en zijn zus Frieda verzorgen samen met hun vriendin Vic het paard Fulco. Finn en Fulco hebben een hele sterke band, waardoor het paard goed reageert op zijn training. Al snel blijkt dat Fulco heel talentvol is, dus schrijft Finn zich met zijn paard in voor de Zeeuwse Dag van het Paard. Vanaf dat moment worden de twee gevolgd, en niet alleen door de media. Vic ziet als enige de ernst van de zaak in en ze probeert Finn te helpen, maar haar thuissituatie zit haar in de weg. Lukt het de vrienden om de onbekende stalker te ontmaskeren voordat het te laat is?

Het verdwenen hoefijzer

Sinds Finn weet dat achter het huis van Jan een paard in een oude, kleine varkensstal staat, denkt hij nergens anders meer aan. Hoe kan hij paard Fulco uit zijn nare situatie bevrijden, zonder in de duistere zaakjes van Jan terecht te komen? Met hulp van zijn zus Frieda, die bij manege Paard Eerlijk werkt, komt Finn in actie. Is het verdwenen hoefijzer de oplossing van het complot rond Fulco? Een spannend verhaal over het opbouwen van (zelf)vertrouwen en vriendschap met paarden. En met informatie, tips en trics over de omgang met paarden, paardentaal en een duurzame manier van paardenverzorging. Verschijnt juni 2023.

Groen geluk/ Gosa den naturales

Wat doe je als je ergens de schuld van krijgt? Alon, gesteund door zijn vriendin Coco, maakt veel avonturen thuis en op school mee. De natuur in Aruba, zijn familie en het vertrouwen in zichzelf helpen hem om het grote misverstand op te lossen. Een verhaal dat culturen verbindt, aangrijpt en energie geeft.

Het boek is tweetalig gepubliceerd.

Met de literaire podcast: Groen geluk/ Gosa den naturales (Nederlands en Papiamento) maak je het nog intenser mee. (de podcast is begin januari ‘23 beschikbaar)

Pudding in tomaten saus

Het is natuurweek in de groep acht van Sam en Noor. Juf Wendela heeft allemaal leuke doe-dingen bedacht, en ze gaan vegetarisch koken, planten verzorgen en ze brengen bloemen naar de zorginstelling waar de oma van Noor tijdelijk woont. De aarde en alles wat daarop leeft, is een prachtig geschenk waar we goed voor moeten zorgen, vindt de juf. Door de buitenlessen ontdekken Sam en Noor hoe mooi de natuur is. Samen met Chris en Sofie maken ze een prachtig vega kookboek met heerlijke recepten.

Directeur Woud is vooral bezig met de leerresultaten, en maakt zich druk over de eindpresentatie voor de ouders. Voldoet de groep van juf Wendela wel aan zijn hoge verwachtingen?


Actieboek Kinderboekenweek, verschijnt 5 oktober

Olaf scoort groen

In de zomervakantie kampeert Olaf met zijn vader en zijn vriend Finn op de biobased alpacafarm. Er speelt zich heel wat af op de camping. Zo is er een snoezel-met-alpaca-arrangement, wat uiteindelijk stressverhogend in plaats van rustgevend blijkt te zijn, en komt een deelnemer niet meer terug van de survivaltocht. Olaf en Finn zijn bereid om boer Bas te helpen en treden op als camping guards.

Dit blijkt niet zo eenvoudig te zijn als er problemen ontstaan onder de campinggasten. Zou het ze lukken om de orde te bewaren? Met grappige illustraties en toffe tips en tricks voor thuis en in de klas.

 


Bestellen

Olaf en de groene challenge

Olaf en de groene challenge, kinderboek 10- 100 jaar!

In Olaf en de groene challenge, staat de inzet van kinderen voor een groene en duurzame wereld centraal. Een spannend en avontuurlijk verhaal, waarin Olaf, zijn vrienden en meester Bas (die teveel koffie drinkt) ‘groene uitdagingen’ aangaan, zowel op school als in hun buurt.

Review: de groene tips en trics uit dit boek inspireren om echt iets te voor onze planeet doen!

Review: De jeugd neemt de regie: door samen te werken verandert de buurt!

VBKmedia, leverbaar september 2021

Lesmateriaal: klik hier! 


Bestellen

Sanne@Sanne en haar band

ISBN: 9789026622403

Het derde deel in de Sanne @ Sanne-serie! Mijn uitdaging in dit verhaal is om de gedachte en gevoelswereld van de sensitieve Sanne zo te verwoorden dat zowel meisjes als jongens zich erin herkennen. De dagboekfragmenten in de ik-vorm werken versterkend. In deze tijd is er zoveel afleiding en toch gaat het iedere dag weer om de kleine dingen die je meemaakt, ik noem dat de poëzie van alledag. Zo laat ik in dit verhaal het licht schijnen op Sanne, die ondanks haar onzekerheid opkomt voor anderen en tenslotte ook voor zichzelf. De eerste twee delen kregen lovende recensies onder andere van de Nederlands Bibliotheek Dienst.


Bestellen

Sanne@Sanne op tournee

isbn 9789026621956

De 12-jarige Sanne is dol op zingen en dansen. Enthousiast oefent ze wekelijks met het schoolkoor vanwege een nieuwe uitdaging; ze gaan op tournee naar België. Sanne doet haar best om zich niet door Esther, haar overheersende klasgenote, uit het veld te laten slaan. Door haar gevoelens in haar dagboek op te schrijven en te verwerken in zelfgeschreven liedjes, ontdekt ze steeds meer wie ze zelf is en wil zijn. Ondertussen belandt ze met haar vriendin Laura in een heuse flash mob en spreekt ze Lucas steeds vaker.

NBD Biblion recensie: de schrijfster weet de leefwereld van een achtstegroeper heel realistisch te verwoorden in vlot taalgebruik en prettige schrijfstijl.


Bestellen

Sanne @ Sanne

ISBN: 9789026621420

Sanne is twaalf en ze houdt van zingen en dansen. Alle dingen die ze meemaakt schrijft ze op in haar dagboek. Als ze hoort dat er een nieuw koor opgericht wordt, schrijft ze zich in om auditie te doen. Ook haar vriendin Sophie wil graag in het koor, zullen ze allebei toegelaten worden? Ook op school beleeft Sanne van alles, zeker als ze verliefd wordt op Ruben. Zal hij haar ook leuk vinden?

'Sanne @ Sanne' is het eerste deel in een serie met veel herkenbare situaties en belevenissen voor meiden vanaf 10 jaar.


Bestellen

De kinderboeken brigade

Callenbach, september 2015

Vormt een nieuw systeem op school de ondergang van creativiteit en fantasie? Dat laten Munira en Thomas niet gebeuren!
Munira heeft een nieuwe leerkracht in groep zeven: meester George. Hij blijkt verantwoordelijk te zijn voor de aansluiting op een digitaal netwerk onder leiding van ene meneer D. Het systeem beloont goede leerresultaten maar heeft ook een sterk controlerende functie. Kinderboeken lezen past niet in het systeem; die zetten alleen maar aan tot fantasie en dagdromen. Thomas en Munira zijn niet blij met de veranderingen en slaan de handen ineen. Zijn zij op tijd om het kinderboek te redden?

Een schat aan kennis

Staring instituut sept 2011, ISBN 9789073667938

Milou en haar vrienden Sanne, Nathan en Ricardo vinden
een spoor naar het verleden. Ze komen erachter dat
vrijheid van mensen een rode draad door de eeuwen heen
is. Is er nóg een schat uit het verleden te ontdekken?
Uiteindelijk geeft het Erfgoedcentrum te Doetinchem hun
de kennis om deze schat te vinden.
De historische verhalen zijn gebaseerd op de
streekgeschiedenis van Achterhoek Liemers.
De verschillende verhalen sluiten aan bij de
geschiedeniscanon van de basisschool, groep 7 en 8.
Een schat aan kennis kan als leesboek worden gelezen. De
verhalen gebaseerd op de streekgeschiedenis kunnen ook
afzonderlijk gebruikt worden om een bepaalde periode in
de geschiedenis te illustreren. 

De nacht van groep 8 - Omnibus

bevat: de nacht van groep acht; ontmoeting in de nacht ; sms'jes in de nacht

In deze omnibus zijn de drie delen uit de nachtserie van Evelien van Dort gebundeld: De nacht van groep acht, Ontmoeting in de nacht en Sms'jes in de nacht. Inclusief alle illustraties van Irene Goede uit de oorspronkelijke deeltjes.

Berkelboot vermist

ISBN 9789060385609

Een spannend en avontuurlijk jeugdboek voor kinderen, leeftijd acht-twaalf jaar, waar de rivier de Berkel, de Nederlands- Duitse verbinding, de historie van de scheepvaart: Berkelschippers, cultuur-historie (van Billerbeck tot Zutphen) en de natuur van het gebied langs de Berkel een rode draad vormen. 
Het verhaal speelt zich af in de huidige tijd, zodat kinderen zich kunnen identificeren met de hoofdpersonen en de omgeving en natuur rond de Berkel herkenbaar zijn. De cultuur- historische waarde van de Berkel en een stukje geschiedenis van de 2e Berkelcompagnie en de scheepvaart: het leven van de schippers op de berkelzompen, worden in het verhaal verwerkt. De verbinding tussen Nederland en Duitsland en de invloed op elkaar staan centraal.

Noodkreet

ISBN 978902662100, Callenbach aug 2011

Jack is dertien jaar en hard op weg om een topviolist te worden. Zijn ouders sparen kosten noch moeite om hem daarbij zo goed mogelijk te helpen. Als zijn vader in het buitenland gaat werken, zijn moeder ook een baan neemt terwijl hun huis al te koop staat, voelt Jack zich erg schuldig. Alles lijkt om zijn vioolcarrière te draaien. Hij slaapt slecht, kan zich niet goed concentreren, geeft er de brui aan op school en raakt de viool ook niet meer aan. Hij voelt zich eenzaam en onbegrepen. Het gaat zo slecht dat hij een plan verzint om niemand meer tot last te zijn… 

Tijdreis door Gorssel

(2004) uitgeverij Christofoor, kleurenillustraties: Annie Meussen, ISBN 90 6238 792 6

Merel en Sophie maken voor school een werkstuk over de geschiedenis van Gorssel. De oma van Sophie vertelt over het leven op de boerderij bijna een eeuw geleden. De kinderen gaan op onderzoek uit in de omgeving. Ze raken met hun klasgenoten Lars en Dorus verstrikt in avonturen die zich zowel in het heden als in het verleden afspelen. Wie is de man met de bruine regenjas? Uiteindelijk doen ze een enorme ontdekking…

Funny’s verrassing

ISBN : 9789026623035

‘Funny’s verrassing’ is het 13e deel in de Funny serie van Evelien van Dort. In de droge zomer worden de pony’s bijgevoerd. Eva vraagt zich af of ze haar lievelingspony Funny wel kan houden. Ze is te groot om haar pony te berijden. Samen met vriendin Margreet bedenkt ze een plan om Funny en Mik een tweede kans te geven. De tweeling Sara en Tara voelt zich buitengesloten en doet er alles aan om het plan te dwarsbomen. Dan zorgt Funny voor een grote verrassing…


Bestellen

Funny heeft talent

ISBN: 9789026622083

Eva en Margreet hebben het druk met helpen bij pensionstalling De Boshoeve, nadat juf Roos onverwachts in het ziekenhuis is beland. De tweeling Sara en Tara is ook dagelijks van de partij, maar zij zijn alleen met zichzelf bezig. Ze maken een heleboel foto’s van zichzelf en hun pony’s. Maar waarom? Zijn ze gescout als model? Daar doet de tweeling heel geheimzinnig over. Eva en Margreet gaan op onderzoek uit en ontdekken dat Funny een verrassend talent heeft.


Bestellen

Funny op Texel

ISBN: 9789026621703

Heb je ook zo’n zin in de zomervakantie? Lees dan Funny op Texel! Een strandrit maken met Funny. Dat is Eva’s grote wens. Margreet verzint een geweldig plan. Ze gaan samen met hun pony’s logeren bij haar opa en oma op Texel!
Wat nemen ze allemaal mee en hoe zullen de pony’s op het strand en de zee reageren?
Eva heeft er ontzettend veel zin in, maar nu ziet ze Stijn twee weken lang niet...
Eenmaal op Texel zijn er genoeg leuke belevenissen. Maar waarom krijgt ze geen berichtje van Stijn?

De Funnyboeken hebben een speciaal plekje in haar hart!


Bestellen

Funny - Omnibus 2

Funny in galop, Funny viert feest en Funny op trektocht

Beleef de avonturen met Eva en haar pony Funny. In deze tweede omnibus vind je de delen Funny in galop, Funny op trektocht en Funny viert feest. Deze Funny omnibus geeft jonge paardenliefhebbers urenlang leesplezier! Evelien van Dort schreef meer dan vijftig jeugdboeken. Ze is veelgevraagd spreekster voor schoolbezoeken en dat bracht haar zelfs al een aantal keren op de Nederlandse Antillen! De Funny-boeken hebben een speciaal plaatsje in haar hart, want paardrijden is haar grootste hobby.


Bestellen

Een tien voor Funny

Callenbach, verschijnt augustus 2014, ISBN: 97890-266-1358-6

Sara en Tara zorgen er voor dat Eva en Funny de auditie voor het bostheater missen. 
Ze regelen voor zichzelf de hoofdrollen. De tweeling wil ook nog Funny lenen. Op het allerlaatste is er een onverwachte wending in het complot. Voor Eva, Margreet, Stijn en Funny wordt het een dubbel feest.

Funny op wereldreis

Callenbach 2012, isbn 9789026604768

Eva traint met Funny voor het Shetland ponyteam. Het raceteam wordt uitgenodigd voor een internationale race in Engeland. Carolien, Pieter en Margreet helpen haar met de voorbereidingen. Eva vindt zo een grote bootreis heel spannend. Funny maakt van de reis een feestje en steelt de show in Engeland. 

Funny omnibus

Callenbach, mei 2014

Beleef de avonturen met Eva en haar pony Funny. In deze tweede omnibus vind je de delen Funny in galop, Funny op trektocht en Funny viert feest. Deze Funny omnibus geeft jonge paardenliefhebbers urenlang leesplezier!


Bestellen

Funny mijn held

ISBN 9789026620867, Callenbach aug 2011

Robin, Sara en Tara, de paardrijdvriendinnen van Eva, doen mee met een langeafstandsrit door de bossen. Eva wil ook heel graag meedoen en traint hard met Funny. Gaat het haar lukken om de rit uit te rijden?

Funny op trektocht

Callenbach, 8+

De vrienden Eva, Carolien en Pieter maken in de vakantie een ponytocht over de Veluwe. Het wordt een avontuurlijke week: Pieter vangt een slang, Eva zwemt in een bosmeer en Carolien vindt een briefje onder haar kussen…

Funny in galop

ISBN 9026613458, leeftijd 8-12 jaar

Eva, Carolien en Pieter beleven vrolijke avonturen met hun pony's. Funny ontsnapt en eet bloemen uit de tuin. In het bos gaat de pony er in galop vandoor en rijdt bijna de nieuwe boswachter omver. De kinderen maken een ritje naar het dorp en vinden een tam konijn. Van wie is het konijn en waarom worden ze achtervolgd door meneer Krijn? Eva nodigt haar hele klas uit voor haar verjaardag. Op de pony's houden ze een estafette. Het wordt een geweldig ponyfeest. Tot slot bakt Pieter een Poets voor meneer Krijn...  

Funny en Pluk

ISBN 9789026620782

In deze omnibus zijn drie succesvolle Funnyboeken samengevoegd : Funny in het bos, Funny en Pluk en Funny wint. Alle delen zijn voorzien van nieuw illustratie werk, zodat de hele serie nu vernieuwd en weer leverbaar is.

Funny viert feest

isbn: 978 90 266 1416 3, leeftijd 8-12 jaar

Pluk mag mee ponyrijden zodat het veulen kan wennen aan auto’s en koeien. En Robin gaat zijn nieuwe pony inrijden. Hij noemt de wilde pony Lotus. Eva ontdekt op de manege dat meneer Dunsel, boswachter, paardrijles heeft. Dat vindt Eva verdacht. Wil hij indruk maken op juf Roos? Pieter raakt bevriend met Ben van het boshuis. Ben heeft een ongeluk gehad en maakt samen met Pieter een rit op de ponywagen. Op het zomerfeest geven de kinderen een demonstratie op de pony’s en iedereen komt kijken. 

Funny wint

isbn: 978 90 266 1468 2

Carolien, Eva, Pieter en Margreet volgen de boswachter stiekem. Na een spannend avontuur helpen ze hem met zijn paard.
Op weg naar ponyles vindt Eva een hondje in het bos. Pieter noemt het hondje Peer. Het hondje redt een koe en Funny, de pony van Eva, schrikt van de ganzen.
Kortom, met de pony’s en het hondje Peer beleven de kinderen weer veel avonturen onderweg! Alle leden van ponyclub de Bosruiters schrijven zich in voor de behendigheidswedstrijd. Eva met Funny rijdt zo snel als een raket en wint de eerste prijs. En als juf Roos ook nog gaat trouwen beleven de kinderen helemaal een geweldige dag.

Funny’s wedstrijd

Callenbach, september 2013, ISBN 9789026607509

Funny doet mee aan een echte cross
De leden van de ponyclub trainen voor de tripalon: een evenement dat bestaat uit dressuur, springen en een cross door het bos. Helaas raken er een paar pony's geblesseerd bij de training. Vlak voor de tripalon voelt ook Funny zich niet fit. Maar Eva doet er alles aan om toch mee te doen aan de wedstrijd...

Smsjes in de nacht

Callenbach leeftijd 10+, ISBN 9789026620300

Voorde brugklassers wordt een skireis georganiseerd. Natuurlijk is het viertal weer van de partij en beleven ze komische en spannende avonturen. Het laatste deel van de succesvolle miniserie over Celeste, Kim, Hugo en Jan

De nacht van groep acht

Callenbach 10+

Groep acht gaat op schoolkamp en logeert aan een boerderij aan de Vecht. ‘Puur natuur’, volgens meester kees. Maar groep acht heeft andere plannen. Iemand wordt opgesloten in de wc. Een vlottentocht eindigt abrupt in een weiland. De groep ontdekt bandensporen bij de rivier. En over de heide loopt een groot, donker beest. Hebben die enge geluiden in de nacht daar soms iets mee te maken? Het wordt voor Hugo, Jan, Celeste en Kim in ieder geval een schoolkamp om nooit te vergeten! 

Ontmoeting in de nacht

Callenbach, 2009, 10+

Na de zomervakantie beginnen de vrienden Celeste, Kim, Jan en Hugo aan een nieuw avontuur: de brugklas!

Tweede deel in succesvolle miniserie, vanaf 10 jaar

Celeste is met haar familie op vakantie in Frankrijk. Ze mist haar vriendenclub en haar vertrouwde omgeving. Gelukkig ontmoet ze Lars, met wie ze spannende avonturen beleefd.

Terug in Nederland gaat het dan toch echt gebeuren: de middelbare school! 
Gelukkig ziet Celeste haar vrienden Kim, Jan en Hugo daar ook weer terug. 
Sinds het schoolkamp in deel I is tussen hen een hechte vriendschap ontstaan.

Nieuwe avonturen blijven uiteraard niet uit. Als de zaak flink uit de hand dreigt te lopen krijgen ze hulp van hun aardige conciërge.

Eentiende punt

Callenbach, isbn 978 90 266 1467 5

Lisa zit in de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Haar broer Paul zit in groep 8 van de basisschool. Totaal onverwacht stort haar zorgeloze en luxe leventje in. Lisa hoort dat de onderneming van haar vader failliet gaat. Haar moeder pakt haar werk als verpleegkundige weer op en draait avond en nachtdiensten. Daardoor is ze weinig thuis. Haar vader heeft het druk met zichzelf… Steeds meer dingen lopen verkeerd en haar schoolresultaten worden slecht. Deze negatieve spiraal wordt doorbroken als ze bevriend raakt met Kerstin, Fleur en Sam. Gaat Lisa het toch halen?

Vriendschap on-line

illustraties: Gerda Westerink, Uitgever:NZV Kwintessens

Ben ik wel een leuke vriendin voor Karin, denkt Eva soms. Maar Karin bedenkt allerlei dingen om samen te doen. Samen vinden ze de pony Fifi terug. Door hun liefde voor dieren en met hulp van internet, krijgen ze er nieuwe vrienden bij.