Mijn verhaal

Over Evelien

Afgelopen vijfentwintig jaar schreef ik ruim tachtig kinderboeken: prentenboeken, op AVI niveau en leesboeken. Daarnaast schreef ik toneelscripts en publiceerde ik zeer korte verhalen.  
Naast fanatiek schrijfster ben ik praktijk houdend fysiotherapeut kind en jeugd. Aandacht voor de ontwikkeling van het kind als individu is mijn  uitgangspunt. Interdisciplinaire samenwerking en kwaliteitsverbetering staan voor mij centraal. Als trainer positieve gezondheid zet ik me in voor een bredere kijk op zorg en welzijn.
Vanuit onze ANBI-stichting verzorgen mijn echtgenoot en ik met veel enthousiasme leesprojecten in binnen en buitenland.  Daarnaast ben ik betrokken bij de gemeenschap tuin Zorgtuin Gorssel. Een sociaal groen en duurzaam project voor jong en oud, weerbaar en kwetsbaar. 

In 2016 ben ik benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege ruim twintig jaar inzet voor leesbevordering in binnen en buitenland. ‘Lezen is een geschenk, het geeft ieder kind toegang tot de wereld. Dit  literaire lintje, is voor mij een oproep om door te gaan!