Over Evelien

Over Evelien

‘Verhalen’ zijn de verbindende factor in het ontwikkelen van mijn projecten en programma’s.

Boeken

Afgelopen vijfentwintig jaar publiceerde ik ruim tachtig kinderboeken: prentenboeken en leesboeken. Daarnaast schreef ik toneelscripts, podcast, zeer korte verhalen en een gids voor ouders. In mijn programma’s voor kind en jeugd gaan leesbevordering en cultuur samen: beleving is de verbinding. In mijn werk staan diversiteit en inclusie centraal. Ieder mens is uniek. Met mijn auteursprogramma’s o.a. in het Caribisch gebied en Suriname vormen de beleving en creatieve verwerking van verhalen de verbinding met jezelf en de wereld. Empowering pur sang. Verhalen, als bruggenbouwer, ook transcultureel!

Zorg en welzijn

Positieve Gezondheid: een brede kijk op gezondheid. Als spreker, trainer, coach en gastdocent Positieve Gezondheid (gecertificeerd iPH) zet ik me met passie in voor een bredere kijk op zorg en welzijn, ook binnen het onderwijs. Mijn ervaringen als eerstelijns zorgprofessional  (kinderfysiotherapie) en de inzichten van kinderen en volwassenen zelf, zijn het uitganspunt van mijn denken en praktische doen. Verbindingen maken door aandacht voor elkaar en onszelf. In de visie Positieve Gezondheid staat het unieke van ieder mens centraal. Positieve gezondheid in de praktijk!

Vanuit ANBI-stichting Munira verzorgen mijn echtgenoot en ik met veel enthousiasme schrijf en lees en culturele projecten in binnen en buitenland. 

Daarnaast ben ik betrokken bij de gemeenschapstuin Zorgtuin Gorssel. Een sociaal groen en duurzaam project voor jong en oud, weerbaar en kwetsbaar. Positieve gezondheid in de praktijk!

In 2016 ben ik benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege ruim twintig jaar inzet voor leesbevordering in binnen en buitenland. ‘Lezen is een geschenk, het geeft ieder kind toegang tot de wereld. Dit literaire lintje, is voor mij een oproep om door te gaan!