Een speciaal cadeau

Koop een boek

Jouw boek niet meer bij de boekhandel?

De meeste boeken zijn bij de boekwinkel te verkrijgen of te bestellen, tenzij ze tijdelijk uitverkocht zijn of in herdruk.

Cadeautip: Een gesigneerd kinder of jeugdboek per post gestuurd!
De onderstaande leesboeken zijn alleen bij de auteur te bestellen. U ontvangt na betaling een gesigneerd exemplaar per post. Spookboot in het moeras, Tijdreis door Gorssel, Joost en de kabouter van de oude appelboom. Meer info, zie boeken.

Bestelling en betaling in Nederland
Euro 15,- incl. administratie en verzendkosten
Overmaken op: NL02INGB0000533581 t.n.v. E.M. van Dort, Gorssel
Vermelden titel boek, tevens naam en adres van bestelling.


Bestelling en betaling in België
Euro 22,50 incl. administratie en verzendkosten
​Bestelt u 2 boeken Euro 35,- incl administratie en verzendkosten

Overmaken op: NL02INGB0000533581 t.n.v. E.M. van Dort, Gorssel
Vermelden titel boek, tevens naam en adres van bestelling.


Bestelling en betaling Engels kinderboek
‘Let’s go on a journey’
Euro 15,- incl. administratie en verzendkosten. Dit bedrag komt geheel ten goede aan onze leesprojecten: ‘Lezen vergroot je wereld.’
Overmaken op: NL02INGB0000533581 t.n.v. E.M. van Dort, Gorssel

Vermelden titel boek, tevens naam en adres van bestelling.

 

Beleef avonturen, speel het Funnyspel
Iedereen zet de pony’s op het startvakje bij de stal. Wie het hoogst aantal ogen gooit, mag beginnen. Rij met je pony door het dorp en voer de opdrachten uit. Je hebt gewonnen wanneer je bij vakje 40 het eerst de finish overgaat en naar de stal rijdt naast het huis van Eva.

Link naar pdf Funnyspel, klk hier. 

 

 

Let’s go on a journey

All ten stories in this book are about travelling.

Doesn’t matter how you go: by train, bus, boat or donkey. Travelling means having adventures. ‘Let’s go on a journey!’ is full of adventures that will make you feel happy!

Speciale uitgave voor de leesprojecten overzee. Om deze projecten te steunen kunt u dit boek fullcolour hardcover boek bestellen.

Dubbelspel

M5, Kwintessens 2013

Als het zomer wordt, gaan Floris en zijn vriendinnetje Melinda samen op tennisles. Ze leren verschillende manieren om de bal te slaan van trainer Bart. In een paar weken tijd gebeurt er van alles. De moeder van Floris wordt verliefd. Dat vindt Floris niet altijd leuk. Het was toch gezellig met zijn tweetjes? Melinda en Floris moeten afscheid nemen van de lievelingspony van Melinda. Met de kinderen uit hun klas maken ze een afscheidsboek. Op de tennisbaan gaat Floris ook wedstrijdjes spelen. Best spannend! Hij moet dubbelen met Olaf. Maar de jongens kunnen niet goed met elkaar opschieten. Ze krijgen ruzie. Komt dat nog wel goed? 

Floris en Melinda ‘Bon-djoe wereld’

uitgeverij Kwintessens

De moeder van Floris wordt plotseling erg ziek. Ze moet naar het ziekenhuis. Floris gaat logeren bij opa en oma. Hij denkt vaak aan zijn moeder. Wordt ze echt wel beter? Floris praat erover met Melinda. Bij haar thuis hebben ze paarden en pony’s. Op een dag stormt het. Floris is bezorgd over de paarden. Hij springt op zijn fiets en komt tot actie. Maar is hij op tijd?
O ja, weet je trouwens al dat ‘Bond-joe wereld’ ‘Hallo wereld’ betekent?

Spookboot in het moeras

illustraties: Gerda Westerink, Uitgever: Christofoor

Voor Claar en Annet begint de vakantie wat vreemd, als alles in en rond de vertrouwde caravan zo anders lijkt. Is er soms iemand in de caravan geweest? En wat doet die geheimzinnige boot in het moeras? Wat voert de jager uit de buurt in zijn schild? Claar en Annet zijn avontuurlijk genoeg om zelf op onderzoek uit te gaan, en dat is het begin van een reeks spannende vakantie-avonturen. 

Daan durft

Callenbach, M5, isbn 9789026613784, leeftijd 8-10 jaar, AVI 5

Daan zit in groep vijf en wordt gepest door zijn klasgenootje Ricardo. Daan woont met zijn zus en ouders boven de groentenzaak. Als Ricardo ook nog in dezelfde straat komt wonen als Daan, voelt hij zich niet veilig meer en loopt weg.. Juf Els helpt met zoeken en geeft goede raad. Daan mag op Bella, een Berner Senner hond passen. Bella geeft hem zoveel vertrouwen dat Daan steeds meer vrienden krijgt. Op school bereiden de kinderen zich voor op het kindercircus. Op de dag van de voorstelling krijgt Daan op het laatste moment een andere rol. Durft Daan de rol te spelen? En waar hij ontzettend blij mee is ... Bella mag blijven.

Daan in actie

Callenbach, M5, isbn 978 90 266 1465 1

Daan vindt een zwerfhond op straat. Maar de hond laat zich niet zo gemakkelijk vangen. As Daan hem uiteindelijk weet te lokken. Brengt hij de hond samen met zijn zus Laura en vriendin Lotte naar het asiel. Ze zijn onder de indruk van wat de vrouw uit het asiel hen vertelt. Dan vindt Daan het tijd voor actie!

Joost en de kabouter van de oude appelboom

Christofoor, isbn 9062388213, voorleesboek 4-7 jaar

'Denk goed na', zegt Roos, 'Dat vergeten raadsel is belangrijk. Poek heeft de uil gevraagd on ons te waarschuwen. Zo doen de kabouters dat ze hebben ons nodig...' Joost uit de stad logeert bij tante Saskia in een huisje aan de zandweg en herstelt van een hersenschudding. Hij raakt bevriend met Roos van de boerderij en Tom de poes. Samen met Roos lost hij een raadsel op en helpt de kabouters. Een voorleesverhaal voor kinderen van 4-7 jaar waarin de belevenissen van kinderen met de natuur en de kabouters wordt beschreven.

Roet in het eten

Callenbach 2009

Lisa van zeven en Dirk van zes ontmoeten een merkwaardige piet: een piet met een politiepet! Wat is er aan de hand met deze Paarsepolitiepetpiet?

Maar dat is niet het enige raadsel. Sint krijgt veel klachten binnen over schoenen en etenswaren die zwart zijn van het roet. Lisa en Dirk helpen om de mysterieuze zaken op te lossen.

Mijn broertje en ik

illustraties: Anjo Mutsaars, Uitgever: Christofoor

De 7-jarige Fleur doet haar best zich te vervelen, want dan gaan ze samen iets doen, heeft mama beloofd. Maar steeds is er wel iets wat haar aandacht trekt in haar idyllische omgeving met het knusse huis en tuin aan het meer. Fleur heeft ook echt oog voor die hele kleine dingen die het leven bijzonder maken en kleur geven. Zo heeft ze heel wat te vertellen over de belevenissen van haarzelf en haar broertje. Verteld in ik-vorm.

Fleur en Thomas

illustraties: Ietje Rijsburger, Uitgever: Christofoor

‘Tik, tik, rikketik. Ik hoorde de regen zachtjes tegen het dakraam tikken en kroop nog wat dieper onder mijn deken. Aan regen heb je niks. Je kan niet eens buiten spelen. Door een kier van het gordijn zag ik dat het al licht begon te worden. Het gordijn kan niet goed dicht want het raam is schuin. Het raam is schuin omdat het plafond scheef is want Thomas en ik slapen op zolder. Zijn bed staat tegenover de mijne. Ik draaide me om en zag dat hij heel stil lag te slapen met aap in zijn armen. Wat zag hij er lief uit. Broertjes zijn het liefst als ze slapen, dacht ik.’

Bij ons thuis

illustraties: Ietje Rijsburger, Uitgever: Christofoor

Over Fleur en Thomas in het voorjaar.

Vakantie op een eiland

illustraties: Gerda Westerink, Uitgever: Christofoor

Op een eiland is alles anders. Ook al is het Nederland. Vakantie op een eiland is het fijnste wat er is. Gewoon omdat alles anders is. Ik deed mijn ogen dicht en dacht aan alle fijne dingen van de vakantie. Er was zoveel leuks gebeurd. Dan is het moeilijk te zeggen wat het allerleukste is. 'Fleur, wat vond jij het leukste?' vroeg mama. 'Alles', zuchtte ik. 'Waarom is het niet altijd vakantie?' Fleur en Thomas beleven een heerlijke, vrolijke en avontuurlijke herfstvakantie.