Mijn verhaal

Auteur

‘Verhalen’ zijn de verbindende factor in het ontwikkelen van mijn projecten en programma’s.

 

Boeken

Afgelopen vijfentwintig jaar publiceerde ik ruim tachtig kinderboeken: prentenboeken en leesboeken. Daarnaast schreef ik toneelscripts, podcast, zeer korte verhalen en een gids voor ouders. In mijn programma’s voor kind en jeugd gaan leesbevordering en cultuur samen: beleving is de verbinding. Wat kunnen mensen voor elkaar betekenen? Je maakt als kind ook ‘het verschil maken’ voor iemand anders. In mijn werk staan diversiteit en inclusie centraal. Ieder mens is uniek. Met mijn auteursprogramma’s o.a. in het Caribisch gebied en Suriname vormen de beleving en creatieve verwerking van verhalen de verbinding met jezelf en de wereld. Empowering pur sang. Verhalen, als bruggenbouwer, ook transcultureel!

 

Zorg en welzijn

Als praktijkhoudend fysiotherapeut kind en jeugd is aandacht voor de ontwikkeling van het kind als individu mijn uitgangspunt. Interdisciplinaire samenwerking en kwaliteitsverbetering staan voor mij centraal. Ook als trainer en coach Positieve Gezondheid zet ik me met passie in voor een bredere kijk op zorg en welzijn en onderwijs.
 

Vanuit ANBI-stichting Munira verzorgen mijn echtgenoot en ik met veel enthousiasme schrijf en lees en culturele projecten in binnen en buitenland. 

Daarnaast ben ik betrokken bij de gemeenschapstuin Zorgtuin Gorssel. Een sociaal groen en duurzaam project voor jong en oud, weerbaar en kwetsbaar. Positieve gezondheid in de praktijk!

In 2016 ben ik benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege ruim twintig jaar inzet voor leesbevordering in binnen en buitenland. ‘Lezen is een geschenk, het geeft ieder kind toegang tot de wereld. Dit literaire lintje, is voor mij een oproep om door te gaan!