Veel verhalen

Boeken

Als kind schreef ik al dagboeken vol met geheimen, die ik met een slotje afsloot. Want wat geheim is, moet geheim blijven!
In 1987 publiceerde ik mijn eerste kinderboek. Een echt geluksmoment! Ruim 85 kinderboeken volgden, waaronder historische jeugdboeken, jeugdmusicals en een literaire podcast. Ieder jaar schrijf ik twee of drie boeken. De prentenboeken zijn in het Engels, Spaans, Duits en Papiaments vertaald. Dus kinderen in Amerika, Australië, Spanje, Duitsland, Zwitserland en Caribisch Nederland kunnen ook mijn boeken lezen. Leuk idee hé! Als kinderboekenauteur wil ik met mijn boeken de fantasie en creativiteit van kinderen stimuleren. Met mijn boeken maak ik maatschappelijke thema's bespreekbaar. Duurzaamheid is een abstract begrip, niet in Olaf en de groene challenge! Door een verhaal te beleven, voelen kinderen en jongeren hoe het is om in andermans schoenen te staan. Ze leren een andere leefwereld kennen en vragen ze zich als vanzelf af wat zij zouden doen in zo’n situatie. Mijn boeken gaan over het leven van nu en bieden daardoor heel veel aanknopingspunten voor burgerschapsvorming. In Groen geluk/Gosa den naturalesa (Papiaments) overbrugt het thema: identiteitsvorming landsgrenzen.

Ik ontving al veel nominaties onder andere ‘beste kinderklimaatboek 2022’ voor Olaf en de groene challenge en kreeg in 2009 de landelijke publieks Eigenwijs Prijs.