Workshop: dynamische lesdag

Dynamische lesdag

Wat is een dynamische lesdag?

Een dynamische les of schooldag is een schooldag waarbij zittend leren en bewegen regelmatig afgewisseld worden, zodat kinderen naast cognitieve inspanning ook voldoende beweging, ontspanning, fysieke inspanning en sociale momenten hebben.

Hoe kan ik je helpen?

Mijn kennis en ervaring als kinderfysiotherapeute met onder andere aandacht voor de sensomotorische ontwikkeling, (zit)houding in de groei en vitaliteit van het kind is mijn  inspiratie om ‘bewegen en leren’ te integreren.

Praktijk, neurowetenschappelijke inzichten en mijn integrale medische visie heb ik verwerkt in mijn pedagogisch-medisch gids voor ouders en leerkrachten: Bewegen, eerst je lijf in dan de wereld. In het Engels gepubliceerd Why don’t children sit still? Een handig naslagwerk vol inspiratie!

Workshop dynamische lesdag

Aanbod komen onder anderen: bewegen om te leren, bewegen tijdens leren, en bewegen tussen leren door. Ook is er aandacht voor voorwaarden in het lokaal, schoolgebouw en schoolomgeving.

Doelgroep: pedagogisch medewerkers, ouders, leerkrachten en studenten van de pedagogische academie.

Duur: 1,5 of 2,5 uur

Incompanie op locatie

Mijn visie: bewegen en beleven vormen de basis van het leven.

 
 

Review lezing/workshop
Evelien combineerde recente neurowetenschappelijke inzichten met integrale medische kennis. Ouders waren enthousiast, stelden verhelderende vragen, waardoor ze meer inzicht kregen in de motorische ontwikkeling van hun kind. Door de levendige manier van vertellen en de voorbeelden die Evelien gaf, was er grote herkenbaarheid. Wij bedanken Evelien hartelijk voor haar boeiende lezing en hopen op meer van deze inhoudelijke ouderavonden! Namens alle leerkachten, Esther van Beek en Jolanda van Dam