Auteursbezoek school/bieb/ boekhandel

Auteursbezoek

Een interactief digitaal auteursbezoek
Als een ontmoeting  in de klas of bibliotheek echt niet mogelijk is…
Normaal kom ik bij leerlingen uit het hele land in de klas, nu komen ze eens bij mij op bezoek met de nieuwe optie: een online schrijversbezoek. Via het scherm kom ik dichtbij mijn lezers, zodat het net een echt persoonlijk bezoek is. Tijdens het interactieve bezoek is er ook ruimte voor vragen: hoe bedenkt je als schrijvers al die verhalen nu eigenlijk? Neem van tevoren contact met me op om af te stemmen wat de insteek is van het bezoek. Een goede voorbereiding - ook van de leerlingen -  is van belang voor een geslaagd online bezoek. Ook kunt u een kiezen om een auteursfilmpje te ontvangen over mijn auteurschap en of over een specifiek boek of thema.
Boeking bij de Schrijvers Centrale, dankzij een stimuleringsbijdrage van het Letterenfonds geldt een korting op al het onlineaanbod van de Schrijvers Centrale. 

 

‘Lucas en Noor gaan ervoor’

Het jaar rond

Muzikale vertelvoostelling over ‘Het jaar rond’ voor leerlingen van 4-8 jaar (foto vertelvoorstelling)

Een live auteursbezoek

Het liefst ga ik voor een echte ontmoeting in de klas, bibliotheek of boekhandel.

Als auteur kom ik graag bij u op school of bibliotheek op auteursbezoek. Met een interactief programma wil ik alle leerlingen enthousiasmeren om nog meer te lezen en te schrijven. In mijn boeken komen sociale thema’s aanbod: vriendschap en loyaliteit maar ook eenzaamheid en pesten. Ik deel mijn verhalen en ik ga in gesprek met de leerlingen over lezen en mijn boeken.  

Voor mijn  historische verhalen deed ik veel onderzoek. Mijn historische boeken spelen zich af in Gelderland. Ik kan er een specifiek en herkenbaar thema uitlichten aansluitend op de geschiedeniscanon.

Voor verschillende groepen kies ik uiteraard de boeken die bij de leeftijdsfase en leesniveau passen. Met mijn  tachtig kinderboeken voor de lezers van 3-14 jaar is er veel keuze. Ook kan mijn auteursbezoek aansluiten bij een project op school en een extra uitdaging aan de leerlingen geven om te lezen over dit thema. Tevens kan ik een ‘creatief writing workshop’ aanbieden. Ieder kind is creatief en heeft schrijftalent!

 Auteursbezoek is te boeken via de Schrijvers centrale, (jeugd@deschrijverscentrale.nl  / +31 (0)20 820 26 55)

 

Heel speciaal zijn mijn auteursbezoek op de ruiter evenementen waar ik mijn fans van de paardenseries ontmoet.  

Bij alle programma’s is er een lesbrief van de auteur beschikbaar met leuke tips voor de groep om het schoolbezoek voor te bereiden of nog na te bereiden. Deze lesbrief vergroot de betrokkenheid van de leerlingen, juist ook bij de niet zo grote leesfans!