Auteursbezoek school/bieb/ boekhandel

Auteursbezoek

Auteursbezoek school/bieb/boekhandel 

Als auteur kom ik graag bij u op school of bibliotheek op auteursbezoek.  Met een interactief programma wil ik alle leerlingen enthousiasmeren om nog meer te lezen en  te schrijven. In mijn boeken komen sociale thema’s aanbod: vriendschap en loyaliteit maar ook eenzaamheid en pesten. Ik deel mijn verhalen en ik ga in gesprek met de leerlingen over lezen en mijn boeken.  

Voor mijn  historische verhalen deed ik veel onderzoek. Mijn historische boeken spelen zich af in Gelderland, ik kan er een specifiek en herkenbaar thema uitlichten. Bij het jeugdboek Een schat aan kennis, is een educatief programma voor de basisschool ontwikkelt, dit programma is gratis te downloaden: //www.ecal.nu/educatie/ 

Voor verschillende groepen kies ik uiteraard de boeken die bij de leeftijdsfase en leesniveau passen. Ook kan mijn auteursbezoek aansluiten bij een project op school en een extra uitdaging aan de leerlingen geven om te lezen over het thema.  

Auteursbezoek is te boeken via de Schrijvers centrale, (jeugd@deschrijverscentrale.nl  / +31 (0)20 820 26 55)

 

Heel speciaal zijn mijn auteursbezoek op de ruiter evenementen waar ik mijn fans van de paardenseries ontmoet.  

Bij alle programma’s is er een lesbrief van de auteur beschikbaar met leuke tips voor de groep om het schoolbezoek voor te bereiden of nog na te bereiden. Deze lesbrief vergroot de betrokkenheid van de leerlingen, juist ook bij de niet zo grote leesfans!