Auteursbezoek school/bieb/ boekhandel

Auteursbezoek

‘Lucas en Noor gaan ervoor’

Blij

Met een interactieve vertelvoorstelling over haar boek 'Het jaar rond,' komt het verhaal tot leven. Ga je mee op stap? Beleef nieuwe dingen en voel je fijn met jezelf! Onderweg maak je rijmsels, zing je liedjes en zijn er beweegspelletjes. Verwonder je over de mooie illustraties in haar boeken.

 

Veel keuze uit een gevarieerd aanbod! Meer dan 85 kinder en jeugdboeken, historische boeken, korte verhalen, musicals en een literaire podcast, publiceerde ik. In mijn werk staan diversiteit en inclusie centraal. Ieder mens is uniek.

Een bezoek verzorg ik interactief, informatief en is in elke groep anders. Uiteraard denken en fantaseren leerlingen mee, zijn zelf creatief en stellen vragen. Hoe bedenk je een verhaal? Hoe schrijf je toneel, een podcast of een liedje? Ik deel graag mijn enthousiasme voor mijn vak en geef schrijftips. Leerlingen gaan zelf aan de slag met schrijven en illustreren. Eigen creativiteit versterkt ieder kind! Leesbevordering en cultuureducatie gaan samen, want verhalen versterken verbinding.

Rond projecten zoals Blink wereldoriëntatie, gezondheid en ‘slavernij-familie-verleden’ verzorg ik programma’s op maat.

Voor mijn historische boeken deed ik veel onderzoek. Ik kan er een specifiek en herkenbaar thema uitlichten aansluitend op de geschiedeniscanon. Leesbevordering en cultuureducatie gaan in mijn programma samen en sluiten aan bij veel verschillende ‘kerndoelen’ in het basisonderwijs.

Hoe groot of divers de groep ook is, ik krijg energie om met kinderen, pubers of volwassenen interactief bezig te laten zijn met verhalen, beelden en tekeningen. Verhalen verbinden en stimuleren eigen creativiteit. Graag werk ik met leerlingen op speciaal onderwijs.

Kijk op de website van de Schrijvers Centrale voor mijn programma’s

Groengeluk, duurzaam&natuur 
Jouw gedicht bij een thema
Schrijversgeluk en inspiratie
Keti koti, vier de vrijheid

Auteursbezoek is te boeken via de Schrijvers centrale, (jeugd@deschrijverscentrale.nl / +31 (0)20 820 26 55)

Heel speciaal zijn mijn auteursbezoek op de ruiterevenementen waar ik mijn fans van de paardenseries ontmoet.

Bij alle programma’s is er een lesbrief van de auteur beschikbaar met leuke tips voor de groep om het schoolbezoek voor te bereiden of nog na te bereiden. Deze lesbrief vergroot de betrokkenheid van de leerlingen, juist ook bij de niet zo grote leesfans!