De mooiste week van het jaar!

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2023

Thuis is waar je je fijn voelt. Een mooi thema dat een rode draad vormt in veel van mijn verhalen. Bij ons thuis is de titel van een van mijn eerste boeken!

Wat betekenen de mensen om je heen voor je? Kun je als kind ook ‘het verschil maken’ voor iemand anders? Voel je je thuis in een groep of moet je daar iets voor doen? In Het jaar rond, beleven Noor en Lucas met hun oma uit Curaçao avonturen thuis en op school. Daan durft, gaat over een jongen met een beperking die ‘van binnen’ groeit en zijn talent inzet voor anderen. Olaf en de groene challenge en Olaf scoort groen, verdiept het grote verdriet van Olaf om zijn moeder, zijn vriendschap met Jamaica die er helemaal alleen voor staat. Ik schrijf over het leven van nu en biedt daardoor heel veel aanknopingspunten voor burgerschapsvorming.

Door een verhaal te beleven, voelen kinderen en jongeren hoe het is om in andermans schoenen te staan. Ze leren een andere leefwereld kennen en vragen zich als vanzelf af wat zij zouden doen in zo’n situatie.

Thuis, auteursprogramma onderbouw 4-7 jaar

Een vrolijke vertelvoorstelling voor kinderen van 4-7 jaar, geïnspireerd op Het jaar rond, feestelijke voorleesverhalen en het prentenboek Eentje Geentje, het lieveheersbeestje. Met dierenhandpoppen komt het verhaal tot leven. Het lieveheersbeestje gaat op zoek naar een fijne plek, een thuis. Ontmoet andere dieren en komt tenslotte bij een prachtige roos… De kleuterwereld is een reis vol ervaringen. Ga je mee op stap? Beleef nieuwe dingen en voel je thuis in jezelf! Onderweg maak je rijmsels, zing je liedjes en zijn er beweegspelletjes. Verwonder je over de mooie illustraties in haar boeken.

De voorstelling is heel geschikt voor leerlingen met een taalachterstand en zowel voor bestaande als voor grote groepen.

Het prachtig geïllustreerde prentenboek over het lieveheersbeestje is in zes talen verschenen.

Prentenboeken & voorleesboeken aansluitend bij het thema:
Eentje Geentje, het lieveheersbeestje/Am I really different, Het jaar rond, Fiona het veulen, Bij ons thuis

 


Mijn thuis & jouw thuis, auteursprogramma voor middenbouw & bovenbouw, 7-12 jaar

Wat bekent je thuis voelen voor jou? Met een interactief programma nodigt de schrijfster de leerlingen uit om op onderzoek te gaan: wat heb jij nodig om je thuis te voelen, waar word je blij van? Evelien doet dit aan de hand van haar boeken. In Het jaar rond, vier je de mooiste momenten mee met Lucas en Noor, in de boeken over Daan beleef je hoe het is om boven de winkel van je ouders te wonen, in Olaf en de groene challenge zijn het zijn vrienden met elkaar thuis meeleven en in Het verdwenen hoefijzer woont bij het Poolse gezin in Nederland tijdelijk Vic, uit Oekraïne. Met een creatieve schrijf of tekenopdracht ga je zelf aan de slag. Zelf woorden en beelden vinden wat voor jou belangrijk is!

Een leuk, uitdagend en leerzaam programma, gericht lezen en luisteren en lekker creatief zijn.

Evelien schrijft over het leven van nu en biedt daardoor heel veel aanknopingspunten voor burgerschapsvorming.

Lesprogramma online op wikikids over Olaf en groene challenge

Leesboeken aansluitend bij het thema: Het jaar rond., Daan durft, Daan gaat ervoor, Daan in actie, Olaf en de groene challenge, Olaf scoort groen, Het jaar rond, Kamperen in Kenia, Noodkreet, en Groen geluk, Het verdwenen hoefijzer

Alle programma’s zijn zowel voor groepen als ook voor samengestelde groepen (max 90 leerlingen) bijvoorbeeld in aula's, zalen en de bibliotheek.

Benodigdheden: digibord.

Het liefst kom Evelien op bezoek, een auteursbezoek online kan natuurlijk ook.


 

Het liefst kom ik op bezoek, een auteursbezoek kan ook online.