De mooiste week van het jaar!

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek 2024: Lekker eigenwijs

Eigen-wijs, een mooi thema: ieder kind is uniek en heeft het recht om de wereld te ontdekken. Herkenbaar in mijn boeken, waar de kinderen in het verhaal hun eigen avontuurlijke route gaan en zo zichzelf en anderen beter leren kennen.

Schrijver in de klas of in de blibliotheek? Ik kom graag op bezoek. Boeking via De Schrijvers Centrale. Speciaal voor de kinderboekenweek 2024 presenteer ik  de volgende programma’s:

Wie is hier lekker eigenwijs?
Vertelvoorstelling voor de groepen 1 en 2

Interactieve en vrolijke vertelvoorstelling met dieren-handpoppen, liedjes en beweegspelletjes over de eigenwijze dieren uit haar prentenboeken. Ben jij ook zo eigenwijs, doe dan mee! De kleuterwereld is een reis vol ervaringen. Beleef nieuwe dingen en voel je blij met jezelf! Verwonder je over de mooie illustraties. Ga mee op reis met Fiona het veulen, ontmoet andere dieren en beleef een avontuur.

De voorstelling is heel geschikt voor leerlingen met een taalachterstand en zowel voor bestaande als voor grote groepen.

Gebaseerd op de prachtig geïllustreerde prentenboeken over het Fiona het veulen en Eentje Geentje, het lieveheersbeestje en het voorleesboek Het jaar rond.

 

  


 

Lekker eigen-wijs, jouw geluk, 

Auteursprogramma voor middenbouw & bovenbouw, 7-12 jaar

Met een interactief programma over schrijven, vertel ik over de kinderen uit mijn boeken en gaan we aan de slag met een creatieve opdracht.

In De Gelukgids, ontdek waar je blij van wordt (Ploegsma) vertellen de  kinderen over hun ervaringen, geven je handige tips en delen grappige en blije weetjes. Wat maakt deze kinderen eigen-wijs en zo uniek? We maken de koppeling naar de lezer. Waar krijg jij energie Van? En waar word jij blij van?

In het Verdwenen hoefijzer en Geheimen op stal  (Kok Boekencentrum) is het Finn, die zijn eigen keuzes maakt. En in Olaf en de groene challenge  maakt Olaf het verschil om de wereld een beetje ‘groener’ te maken.

Met een creatieve schrijf en of teken opdrachten ga je zelf aan de slag Je geeft woorden en kleur aan je eigen wijsheid en geluk.