Beeldschermfit, Impact beeldschermgebruik op kinderen en volwassenen

Beeldschermfit

Verantwoord beeldschermgebruik! Hoe voorkomen we storende impact van beeldschermgebruik op kinderen 0-18 en op jezelf? Leerlingen kunnen door ‘verkeerd of overmatig’ beeldschermgebruik lichamelijke klachten ontwikkelen zoals nek en hoofdpijn, minder concentratie, bijziendheid, vaak moe zijn en slaapproblemen. Deze workshop richt zich op gezondheidsbevordering: zoals een goede werk en zithouding, werkplekverlichting, adviezen over gezond slapen en de belasting van ogen.

Ouders, leerkrachten en intern begeleiders hebben een belangrijke functie in het tijdig herkennen en signaleren van mogelijke gezondheidsproblemen gerelateerd aan beeldschermgebruik. Het is belangrijk dat zij weten hoe zij dit kunnen herkennen, zo mogelijk kunnen verhelpen en waar zij met hun zorgen terecht. Tijdens de workshop geven we tips om bewegen te integreren in het onderwijs en aan de invulling van actieve pauzes.

De workshop beeldschermfit kan tevens op een ouderavond ingezet worden om ouders te informeren. De workshop beeldschermfit is, in een aangepaste versie, geschikt voor leerlingen van groep 6 t/m 8 en middelbaar onderwijs.

Duur: 90 minuten. Discipline: Gezonde leefstijl, sociaal emotionele ontwikkeling. Competenties: reflectief vermogen, persoonlijke verantwoordelijkheid. Locatie op school.

 

Doorklik naar Brochures over beeldschermgebruik:

tips en trics 12-18 jaar

tips en trics 6-12 jaar

tips en trics 0-6 jaar