Een speciaal cadeau

Boeken bestellen

Jouw boek niet meer bij de boekhandel?

De meeste boeken zijn bij de boekwinkel te verkrijgen of te bestellen, tenzij ze tijdelijk uitverkocht zijn of in herdruk.

Cadeautip: Een gesigneerd kinder of jeugdboek per post gestuurd!
De onderstaande leesboeken zijn alleen bij de auteur te bestellen. U ontvangt na betaling een gesigneerd exemplaar per post. 

Bestelling en betaling in Nederland
Euro 15,- incl. administratie en verzendkosten
Overmaken op: NL02INGB0000533581 t.n.v. E.M. van Dort, Gorssel
Vermelden titel boek, tevens naam en adres van bestelling.


Bestelling en betaling in België
Euro 22,50 incl. administratie en verzendkosten
​Bestelt u 2 boeken Euro 35,- incl administratie en verzendkosten

Overmaken op: NL02INGB0000533581 t.n.v. E.M. van Dort, Gorssel
Vermelden titel boek, tevens naam en adres van bestelling.

 

De Saltosprong

Callenbach, M4, isbn 978 90 2661435 4

Ieder maandag gaat Juul turnen in het Trefpunt. In het gebouw worden niet alleen sportlessen gegeven, de bibliotheek is daar ook. Haar broertje Sem wil altijd mee om boeken te lezen in de bieb. Juul turnt fanatiek maar Sem doet liever andere dingen…

Hanne krijgt hockeytips

ISBN 978 90 266 2069 0

Hanne gaat op hockey. Ze komt in het team van Katinka en Maud, die al langer hockeyen. Het is wel even wennen voor Hanne want het klikt niet direct met de andere meiden. Katinka de aanvoerde nogal dominant en wil alles bepalen. Maud is de dochter van de coach en maakt haar eigen regels. Gelukkig is daar Ron, een nieuwe jongen uit haar straat, die haar goede tips geeft.

Spookboot in het moeras

illustraties: Gerda Westerink, Uitgever: Christofoor

Voor Claar en Annet begint de vakantie wat vreemd, als alles in en rond de vertrouwde caravan zo anders lijkt. Is er soms iemand in de caravan geweest? En wat doet die geheimzinnige boot in het moeras? Wat voert de jager uit de buurt in zijn schild? Claar en Annet zijn avontuurlijk genoeg om zelf op onderzoek uit te gaan, en dat is het begin van een reeks spannende vakantie-avonturen. 

Daan durft

Callenbach, M5, isbn 9789026613784, leeftijd 8-10 jaar, AVI 5

Daan zit in groep vijf en wordt gepest door zijn klasgenootje Ricardo. Daan woont met zijn zus en ouders boven de groentenzaak. Als Ricardo ook nog in dezelfde straat komt wonen als Daan, voelt hij zich niet veilig meer en loopt weg.. Juf Els helpt met zoeken en geeft goede raad. Daan mag op Bella, een Berner Senner hond passen. Bella geeft hem zoveel vertrouwen dat Daan steeds meer vrienden krijgt. Op school bereiden de kinderen zich voor op het kindercircus. Op de dag van de voorstelling krijgt Daan op het laatste moment een andere rol. Durft Daan de rol te spelen? En waar hij ontzettend blij mee is ... Bella mag blijven.

Daan in actie

Callenbach, M5, isbn 978 90 266 1465 1

Daan vindt een zwerfhond op straat. Maar de hond laat zich niet zo gemakkelijk vangen. As Daan hem uiteindelijk weet te lokken. Brengt hij de hond samen met zijn zus Laura en vriendin Lotte naar het asiel. Ze zijn onder de indruk van wat de vrouw uit het asiel hen vertelt. Dan vindt Daan het tijd voor actie!

Joost en de kabouter van de oude appelboom

Christofoor, isbn 9062388213, voorleesboek 4-7 jaar

'Denk goed na', zegt Roos, 'Dat vergeten raadsel is belangrijk. Poek heeft de uil gevraagd on ons te waarschuwen. Zo doen de kabouters dat ze hebben ons nodig...' Joost uit de stad logeert bij tante Saskia in een huisje aan de zandweg en herstelt van een hersenschudding. Hij raakt bevriend met Roos van de boerderij en Tom de poes. Samen met Roos lost hij een raadsel op en helpt de kabouters. Een voorleesverhaal voor kinderen van 4-7 jaar waarin de belevenissen van kinderen met de natuur en de kabouters wordt beschreven.

Roet in het eten

Callenbach 2009

Lisa van zeven en Dirk van zes ontmoeten een merkwaardige piet: een piet met een politiepet! Wat is er aan de hand met deze Paarsepolitiepetpiet?

Maar dat is niet het enige raadsel. Sint krijgt veel klachten binnen over schoenen en etenswaren die zwart zijn van het roet. Lisa en Dirk helpen om de mysterieuze zaken op te lossen.

Mijn broertje en ik

illustraties: Anjo Mutsaars, Uitgever: Christofoor

De 7-jarige Fleur doet haar best zich te vervelen, want dan gaan ze samen iets doen, heeft mama beloofd. Maar steeds is er wel iets wat haar aandacht trekt in haar idyllische omgeving met het knusse huis en tuin aan het meer. Fleur heeft ook echt oog voor die hele kleine dingen die het leven bijzonder maken en kleur geven. Zo heeft ze heel wat te vertellen over de belevenissen van haarzelf en haar broertje. Verteld in ik-vorm.

Fleur en Thomas

illustraties: Ietje Rijsburger, Uitgever: Christofoor

‘Tik, tik, rikketik. Ik hoorde de regen zachtjes tegen het dakraam tikken en kroop nog wat dieper onder mijn deken. Aan regen heb je niks. Je kan niet eens buiten spelen. Door een kier van het gordijn zag ik dat het al licht begon te worden. Het gordijn kan niet goed dicht want het raam is schuin. Het raam is schuin omdat het plafond scheef is want Thomas en ik slapen op zolder. Zijn bed staat tegenover de mijne. Ik draaide me om en zag dat hij heel stil lag te slapen met aap in zijn armen. Wat zag hij er lief uit. Broertjes zijn het liefst als ze slapen, dacht ik.’

Bij ons thuis

illustraties: Ietje Rijsburger, Uitgever: Christofoor

Over Fleur en Thomas in het voorjaar.

Vakantie op een eiland

illustraties: Gerda Westerink, Uitgever: Christofoor

Op een eiland is alles anders. Ook al is het Nederland. Vakantie op een eiland is het fijnste wat er is. Gewoon omdat alles anders is. Ik deed mijn ogen dicht en dacht aan alle fijne dingen van de vakantie. Er was zoveel leuks gebeurd. Dan is het moeilijk te zeggen wat het allerleukste is. 'Fleur, wat vond jij het leukste?' vroeg mama. 'Alles', zuchtte ik. 'Waarom is het niet altijd vakantie?' Fleur en Thomas beleven een heerlijke, vrolijke en avontuurlijke herfstvakantie.