Mooie jaren!

Biografie

Geboren: Op 6 mei 1961 in Meadi (Egypte)

Hobby's: Lezen, schrijven, wandelen, tuin en reizen.

School: Atheneum aan het Wagenings Lyceum, Fysiotherapie Leiden, specialisatie fysiotherapie kind en jeugd.

Werk: Auteur, Praktijk houdend kinderfysiotherapeute, Ouder/kind coach, Onderzoeker, Trainer positieve gezondheid, Voorzitter ANBI stichting Munira 

Thuis: Getrouwd met Henk en moeder van Florian en Laurens

 

Op 6 mei 1961 werd ik geboren in Meadi, een dorp vlakbij de grote stad Cairo in Egypte. Mijn ouders zijn Nederlands en werkten toen in Egypte. Ik heb de piramides bekeken en op een kameel gereden.  

Toen ik drie was verhuisden we naar Nederland. Mijn hele schooltijd woonde ik in Wageningen in een huis in het bos. Het liefst speelde ik buiten. Ik had allerlei dieren: konijnen, cavia’s, muizen en een hond. Op deze foto ben ik vijf jaar.  

Op de basisschool schreef ik dagboeken vol. Mijn dagboek had een slotje, want wat ik schreef was natuurlijk geheim. Ook schreef ik veel verhalen op reis. Omdat mijn vader vaak in het buitenland werkte, heb ik veel van de wereld gezien. Kenia vond ik het mooiste land.  

 Op de middelbare school vond ik het leuk om te sporten. Ook las ik veel. De boeken van Tolkien vond ik spannend. Voor het vak Nederlands had ik een 9 voor mijn eindexamen. Dat is heel hoog, maar ik wist toen nog niet dat ik schrijfster wilde worden. 

Na mijn middelbare school studeerde ik fysiotherapie in Leiden. Daarna koos ik de kinderbehandeling en werkte en woonde in Amsterdam. 

 Ik ontmoette mijn lief en we verhuisden naar Breukeleveen. Een klein dorpje bij Loosdrecht. We woonden aan het water met een grote tuin. Onze twee kinderen werden geboren. 

Zoals je al weet houd ik van buiten en dieren. Dus hielden we kippen, schapen, geiten en een pony. Met al die dieren maak je wel wat mee! In 2002 zijn we met onze kinderen en de pony naar Gorssel verhuisd. Inmiddels zijn onze kinderen volwassen en wonen en werken in Amsterdam en Rotterdam. Helaas niet om de hoek, maar we delen nog steeds veel samen! 

Veel van mijn verhalen gaan over avonturen met kinderen en dieren. Mijn eerste kinderboek en prentenboeken verschenen in 1997. De prentenboeken zijn in het Engels, Spaans en Duits vertaald. Dus kinderen in Amerika, Australië, Spanje, Duitsland en Zwitserland kennen ook mijn boeken. Leuk idee he.  Ieder jaar schrijf ik twee of drie boeken, daardoor zijn er meer dan vijf en zestig boeken van mij gepubliceerd. 

Daarnaast word ik veel gevraagd om aan kinderen op school of in de bibliotheek over mijn boeken te vertellen. Voor ouders houd ik lezingen over kinderboeken, noodzaak van lezen en ontwikkeling van kind en deze tijd. Naast de kinderboeken werk ik nog steeds als kinderfysiotherapeute. 

Natuurlijk heb ik ook hobby’s: paardrijden, boetseren (dieren van klei maken) wandelen, avontuurlijke reizen met mijn gezin maken en lezen. 

 

Ik vind het schrijven van kinderboeken zo leuk dat ik nog veel meer wil schrijven. Bovendien krijg ik steeds weer nieuwe ideeën voor verhalen. 

In mijn vrije tijd zet ik me in als bestuur/lid van serviceclub Quota Zutphen Int. e.o. We hebben  o.a. het Makkelijk Lezen Plein (Graafschaps bibliotheek) financieel ondersteund zodat ze hulpmiddelen konden kopen voor kinderen met een taalachterstand en dyslexie. 

Op de zorgtuin Gorssel aan de IJssel ben ik als bestuurslid actief betrokken bij programma’s op de zorgtuin voor jong en oud, weerbaar en kwetsbaar. Daarnaast verzorg ik met mijn echtgenoot jaarlijks leesprojecten in het buitenland voor kinderen waar boeken en lezen niet vanzelfsprekend is.  

Ik vind het heel belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Regelmatig word ik gevraagd voor de jury Nationale Voorleeswedstrijd en andere commissies en activiteiten onder andere voor Stichting Lezen en Schrijven. 

In 2016 ben ik geridderd, een onderscheiding voor mijn literaire oeuvre en de leesprojecten in binnen en buitenland die ik de afgelopen twintig jaar met mijn echtgenoot verzorg.