De mooiste week van het jaar!

Kinderboekenweek 2023

Bij ons thuis, kinderboekenweek 2023

De kinderboekenweek 2023 is van 4 oktober tot en met 15 oktober, een week er voor of er na ben ik ook beschikbaar. Wil je me uitnodigen voor een schrijversbezoek tijdens de kinderboekenweek? Wacht niet te lang. Info en boeking deschrijverscentrale.nl.

Kinderboekenweek 2023. Bij ons thuis is ook de titel van een van mijn eerste boeken!

Wat betekenen de mensen om je heen voor je? Kun je als kind ook ‘het verschil maken’ voor iemand anders? Voel je je thuis in een groep of moet je daar iets voor doen? In Het jaar rond, beleven Noor en Lucas met hun oma uit Curaçao avonturen thuis en op school. Daan durft, gaat over een jongen met een beperking die ‘van binnen’ groeit en zijn talent inzet voor anderen. Olaf en de groene challenge en Olaf scoort groen, verdiept het grote verdriet van Olaf om zijn moeder, zijn vriendschap met Jamaica die er helemaal alleen voor staat. Ik schrijf over het leven van nu en biedt daardoor heel veel aanknopingspunten voor burgerschapsvorming.

Door een verhaal te beleven, voelen kinderen en jongeren hoe het is om in andermans schoenen te staan. Ze leren een andere leefwereld kennen en vragen zich als vanzelf af wat zij zouden doen in zo’n situatie.

Thuis, auteursprogramma onderbouw 4-7 jaar

Een vrolijke vertelvoorstelling voor kinderen van 4-7 jaar, geïnspireerd op Het jaar rond en mijn bestseller Eentje Geentje, het lieveheersbeestje. Met dierenhandpoppen komt het verhaal tot leven. Het lieveheersbeestje gaat op zoek naar een fijne plek, ontmoet andere dieren en komt tenslotte bij een roos… De kleuterwereld is een reis vol ervaringen! Ga je mee op stap en ontdek je ook dat je zelf precies goed bent zoals je zelf bent? Voel je thuis in jezelf! Onderweg maak je rijmsels, zing je liedjes en doen we beweegspelletjes. Verwonder je over de mooie illustraties in de prent en leesboeken.

De voorstelling is heel geschikt voor leerlingen met een taalachterstand.

Het prentenboek over het lieveheersbeestje is in zes talen verschenen. 

Mijn prentenboeken & voorleesboeken aansluitend bij het thema:
Eentje Geentje, het lieveheersbeestje/Am I really different, Het jaar rond, Fiona het veulen, Bij ons thuis

 


Mijn thuis & jouw thuis, auteursprogramma voor middenbouw & bovenbouw, 7-12 jaar

Wat betekenen de mensen om je heen voor je? Kun je als kind ook ‘het verschil maken’ voor iemand anders? Voel je je thuis in een groep of moet je daar iets voor doen? Met een interactief programma nodig ik de leerlingen uit om op onderzoek te gaan naar hun eigen ‘thuis.’ Wat heb je nodig om je thuis te voelen? Daar kan een terugblik een stukje van jouw familiegeschiedenis bij horen!

Ik werk aan de hand van voorbeelden uit mijn boeken, spannende avonturen en werk met een creatieve schrijf of tekenopdracht. Ik vertel over mijn eigen weg als auteur en mijn verblijf in andere landen. Een leuk, uitdagend en leerzaam programma, gericht lezen en luisteren en creatief zijn.

Ik schrijf over het leven van nu en bied daardoor heel veel aanknopingspunten voor burgerschapsvorming.

Lesprogramma online op wikikids over Olaf en groene challenge

Leesboeken aansluitend bij het thema: Olaf en de groene challenge, Olaf scoort groen, Het jaar rond, Kamperen in Kenia, Noodkreet, Daan durft, Daan gaat ervoor, Daan in actie.

Een bezoek is interactief, informatief en in elke groep anders. Uiteraard denken en fantaseren leerlingen mee, zijn zelf creatief en stellenvragen. Hoe bedenk je een verhaal? Hoe schrijf je toneel, een podcast of een liedje? Ik deel mijn enthousiasme voor mijn vak en schrijfkennis. Leerlingen gaan zelf aan de slag met schrijven en illustreren. Eigen creativiteit versterkt ieder kind! Leesbevordering en cultuureducatie gaan samen, want verhalen versterken verbinding.

 

Het liefst kom ik op bezoek, een auteursbezoek kan ook online.