De mooiste week van het jaar!

Kinderboekenweek 2022

 

 

De Kinderboekenweek 2022 staat in het teken van Gi-ga-groen. Dit thema past me als een jasje. Buiten in het groen bezig zijn, geeft me veel positieve energie, natuur inspireert me als auteur, het is de rode draad in veel van mijn boeken.

Een live of online auteursbezoek

Het liefst kom ik op bezoek, maar ook via het scherm kom ik dichtbij mijn lezers, zodat het net een echt persoonlijk bezoek is. Beiden opties zijn mogelijk en uiteraard kan een boeking live ook later omgezet worden in online.
Info en boeking deschrijverscentrale.nl of  schrijveropjescherm.nl

Alle programma’s zijn zowel voor bestaande groepen als ook voor grote groepen (max 90 leerlingen) bijvoorbeeld in aula's, zalen en de bibliotheek.

Gi ga groen, auteursprogramma onderbouw 4-7 jaar
Ga je ook voor groene-vingers-en-groene-voeten? Boek dan: Gi ga groen doen

Een vrolijke vertelvoorstelling voor kinderen van 4-7 jaar, geïnspireerd op haar bestseller Eentje Geentje, het lieveheersbeestje. Met dierenhandpoppen komt het verhaal tot leven. Het lieveheersbeestje gaat op stap, ontmoet andere dieren en gaat op bezoek bij de Koning van de lieveheersbeestjes. De kleuterwereld is een reis vol ervaringen.. Ga je mee op reis om al het moois van de natuur te zien?

Onderweg maak je rijmsels, zing je liedjes en zijn er beweegspelletjes. Leer ook bijzondere dierenweetjes en verwonder je over de mooie illustraties in haar prentenboeken. Na de voorstelling is er ruimte voor het inkleuren van je favoriete planten en dieren.

De voorstelling is heel geschikt voor leerlingen met een taalachterstand.

Het prachtig geïllustreerde prentenboek over het lieveheersbeestje is in zes talen verschenen. 

Prentenboeken & leesboeken
Eentje Geentje, het lieveheersbeestje
Fiona het veulen
Het jaar rond
Jasper en Julia en de geheime tuin (omnibus)

   

Gi ga groen, auteursprogramma voor middenbouw & bovenbouw, 7-12 jaar
Ga je ook voor groene-vingers-en-groene-voeten? Boek dan:

Groen, duurzaamheid en met elkaar zorgen voor de planeet… zware thema’s? Vanaf nu niet meer!  Olaf en de groene challenge staat boordevol tips en trics. Wat is jouw groene uitdaging? Wat raakt jou in de natuur, waar word je blij van? Wie heeft het beste plan voor een groene buurt?

Met een interactief programma nodigt de schrijfster de leerlingen uit om vanuit hun leefwereld onze planeet een stukje groener te maken. Evelien doet dit aan de hand van voorbeelden uit haar boeken, spannende buitenavonturen en een creatieve schrijf of tekenopdracht. Ze vertelt over haar eigen weg als auteur en haar mooie ervaringen op de zorgtuin. Afsluitend de groene-vinger-en groene-voeten- boekenquiz! Een leuk, uitdagend en leerzaam programma, gericht op schrijven, lezen en luisteren. Groen, leuk en duurzaam!

Olaf en groene challenge

Olaf en de groene challenge is genomineerd tot beste kinderklimaatboek 2022

Reviews:
Een verhaal over een actueel onderwerp, ons milieu. Vlot geschreven en herkenbaar, een boek van deze tijd. Je leeft mee met Olaf en zijn vrienden die samen optrekken om hun leefwereld een stukje groener te maken.

Dit boek slaat de spijker op zijn kop. Gaat uit van de leefwereld van kinderen. Wat kun je zelf doen om klimaatverandering tegen te gaan.

Een humoristisch verhaal met veel groene weetjes, grappige illustraties en tips en tricks voor thuis en op school.

Leesboeken

Olaf en de groene challenge
Olaf scoort groen

Pudding et tomatensaus (actieboek)
Zoektocht in Zeeland
Kamperen in Kenia

Olaf en de groene challenge, wie heeft het beste plan voor een groene buurt?


In deze pdf meer informatie over een live of online auteursbezoek van Evelien van Dort, klik hier om de PDF te downloaden.