De mooiste week van het jaar!

Kinderboekenweek 2018

‘Vriendschap’ is het thema van de Kinderboekenweek en kinderboekenmaand 2018. Mijn schoolbezoek sluit aan bij dit thema: Vriendschap is een rode draad door al mijn verhalen! Voor iedere leeftijdsgroep bied ik een actief, enthousiasmerend programma, want niets is leuker dan boeken lezen en schrijven! Het programma is ook geschikt voor grote groepen en voor speciaal onderwijs, ik heb veel ervaring met deze doelgroep leerlingen. Auteursbezoek is te boeken via de Schrijvers centrale, (jeugd@deschrijverscentrale.nl  / +31 (0)20 820 26 55)

Zullen we vriendjes zijn?

Leeftijdsgroep: 4 t/m 6 -jaar

Speciaal voor grote groepen (groep 1t/m3) Boek dan: Muzikale vertelvoorstelling: Zullen we vriendje zijn?

Evelien van Dort vertelt grappige verhalen uit haar bundel boordenvol vriendschap, afgewisseld met liedjes en beweging. Ze wordt begeleid door muzikant Henk op de hang, de prachtige klanken van dit instrument versterken de concentratie van de kinderen. Lekker wegdromen, naar de verhalen luisteren en meezingen!

Voor groepen of grote groepen (max 30 kinderen) te boeken in september en oktober 2018. Geschikt voor aula's, zalen en de bibliotheek. Aan de muzikant zijn geen extra kosten verbonden. (pdf)

Kijk voor meer informatie of boekingen bij de Schrijver Centrale onder Media: documenten, vertelvoorstelling 2018 of vraag ernaar bij de Schrijvers Centrale. 

Dikke vrienden

Op reis leer je je vrienden kennen

Leeftijdsgroep: vanaf 6 t/m 9-jaar

Als Evelien een verhaal schrijft, zit ze op het puntje van haar stoel... wat gaat er gebeuren en komt het wel goed? In haar laatste boek gaat Robin op reis naar een ver eiland: alles is daar anders. Hoe maak je nieuwe vrienden? In haar boeken gaan haar hoofdpersonen voor vriendschap, niet altijd makkelijk als je andere gewoontes hebt of een andere taal spreekt. Evelien praat erover, leest voor, vertelt over haar leven als schrijfster en zet je in beweging om zelf een verhaal vol vriendschap te schijven. Met een schrijftip gaan we dit meteen oefenen! Tussendoor het talentenrijmlied met gitaar! Afsluitend een vragenspel over schrijven, lezen en boeken. De groep wint een boek voor de schoolboek. 

 

Vriendschap door dik en dun?  (bovenbouw) 

Leeftijdsgroep: vanaf 9 t/m 12-jaar

Als Evelien een verhaal schrijft, voelt ze zich er midden... heeft de hoofdpersoon de moed om voor zichzelf op te komen en ook voor de ander te gaan? Vriendschap door dik en dun…. In haar serie over Sanne werkt ze het thema vriendschap uit in twee verhalen: in het dagboek van Sanne waarin ze haar eigen beleving verwoordt en het verhaal over al haar avonturen als artieste. Evelien leest voor, praat over vriendschap, vertelt over haar leven als schrijfster en zet je in beweging om zelf een mooi verhaal vol vriendschap te schijven. Met een schrijftip gaan we meteen oefenen! Tussendoor het talentenrijmlied met gitaar. Afsluitend een vragenspel over schrijven, lezen en boeken waarmee de groep voor de schoolbieb wint. 

Benodigdheden die organisator moet regelen:
Voor PP: digibord of laptop, beamer en scherm

Opmerkingen:
Programma is ook geschikt voor speciaal onderwijs Bij alle programma’s is er een lesbrief van de auteur beschikbaar met leuke tips voor de groep om het schoolbezoek voor te bereiden of nog na te bereiden. Deze lesbrief vergroot de betrokkenheid van de leerlingen, juist ook bij de niet zo grote leesfans! 

Bezoek aan volwassenen.

Speciaal voor volwassenen, bijvoorbeeld op ouderavonden, vertel ik over mijn maatschappelijke drijfveren in combinatie met mijn auteurschap en kinderfysiotherapie. Een combinatie van mijn eigen weg als auteur, het belang van lezen en de invloed van de ‘digitijd’ op de beleving en ervaring van het kind en puber. Tijdens de lezing zal ik ingaan op een aantal titels o.a. de serie van Sanne@Sanne, waarin dit thema centraal staat. De lezing heeft een gemiddelde tijdsduur van 1 uur, de grote van de groep gaat in overleg. 

Boeken die bij het thema kbw 2018 passen

4-6 jaar

Eentje Geentje het lieveheersbeestje. Prentenboek Chistofoor  2010

Konijntje Wipweg. Prentenboek Christofoor 2009

Fiona het veulen Prentenboek Christofoor 2012

Zullen we vriendjes zijn? Verhalenbundel Kok 2018

6-9 jaar

Hanne loves hockey, Callenbach 2017

Robins reisavonturen. Actie op Aruba, Callenbach 2018

Jasper en Julia en de verborgen plek, Callenbach 2015

Banjer, een pony met kuren, Ploegsma 2014

10-12 jaar

Sanne@Sanne,Callenbach, 2015

Sanne@Sanne op tournee, Callenbach 2016

Sanne@ Sanne en haar band, Callenbach 2017

Noodkreet, Callenbach 2010

De kinderboekenbrigade, Callenbach 2015