Inspiratie voor volwassenen

Lezing/workshop

Mijn literaire kindbeeld

Evelien van Dort, bekend als auteur van ruim zeventig kinder en jeugdboeken, fysiotherapeute kind en jeugd en verbonden aan de Zorgtuin Gorssel vertelt over de rode draad in haar loopbaan als auteur. Ze bespreekt aan de hand van kinderboeken het veranderende kindbeeld in de tijd. Met fragmenten uit haar werk vertelt ze over haar missie en visie. Afgelopen jaar ontving Evelien een koninklijke onderscheiding voor haar literaire werk en inzet voor leesbevordering in binnen buitenland. Na afloop is er gelegenheid om een van haar boeken aan te schaffen en te laten signeren.

Groepsgrootte en honorarium in overleg met auteur of via de Schrijvers centrale, (jeugd@deschrijverscentrale.nl  / +31 (0)20 820 26 55)

 

 

Programma Workshop

Deze workshops zijn bestemd voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten, ouders, medewerkers bibliotheek of studenten van de pedagogische academie.

Over de volgende onderwerpen geeft ik een interactieve workshop.

  • Hoe kies je het juiste kinderboek?
  • Kinderen sociaal en emotioneel ondersteunen met kinderboeken
  • Voorlezen, hoe doe je dat?
  • Hoe schrijf je een verhaal?

De workshop heeft een duur van twee uur en is geschikt voor een groep van rond de 12 personen. Alle workshops hebben een interactieve opzet en geven naast de opgedane kennis, tal van praktische tips.

Voor meer informatie & boekingen:
Schrijvers School Samenleving (SSS), 020 – 623 49 23, www.sss.nl. 

Lezing of workshop voor ouders en pedagogische medewerkers

Bewegen. Eerst je lijf in, dan de wereld in:

Waarom is het kinderspel de basis voor het leren delen? Wat is levend leren op de basisschool? Vermoeidheid bij kinderen, hoe ga je daarmee om? Rugproblemen op latere leeftijd te voorkomen door goede houding tijdens de groei? Waarom blijft bewegen voor iedere puber zo belangrijk? Deze en nog veel meer vragen worden met info over de motorische ontwikkeling van het kind als ook met veel praktische voorbeelden en tips beantwoord. De auteur gelooft in de spankracht van ouders. Met veel praktische voorbeelden legt ze het belang uit van een brede sensomotorische basis voor een optimale lichamelijke, sociale en cognitieve ontwikkeling van het kind.

AVI-specialist geeft workshop AVI schrijven aan auteurs.

Evelien heeft inmiddels ruim veertig kinderboeken op een AVI-niveau gepubliceerd. Ze wordt door recensenten een AVI-specialist genoemd. Review serie Jasper en Julia AVI niveau M4: Haar boeken lezen zo soepel dat de lezer zich niet bewust is van het puzzelen met woorden en lettergrepen. Zo wordt lezen een feest. Hulde aan de serie want lezen is leuk aar tussen de regels door lezen is nog veel leuker!